Pacemakern 50 år.

Idag var en stor dag på mitt jobb. Hela den här veckan har vi jubileumsvecka med massa kul ståhej men just idag var den stora årsdagen. 8 oktober 1958 opererades den första pacemakern in. Vilken sensation. Rune Elmqvist hette läkaren och ingenjören som både kom på den och operarade in den, Arne Larsson hette patienten som fick den allra första pacemakern.

Just idag firade vi rejält på jobbet. Vi fick se en jättebra film om hur allt började som företaget hade gjort, en patient var där och berättade och blev intervjuad (grymt intressant, extra kul att hon var ung och ändå hade haft pacemaker i tio år, många tänker att det bara är gamla människor som får pacemakers. Det är faktiskt även unga och t.o.m barn som tack vare pacemakern kan leva ett helt normalt och långt liv.), regionschefen från USA var där och pratade, våran vd pratade, vi överlämnade en stor check pengar till hjärtebarnsfonden från vårat företag. Dessutom var pensionärer inbjudna också som jobbat på St Jude Medical under dessa år och varit med om företagets utveckling, det var lite kul. Sedan fick vi världens godaste tårta innan vi gick hem.

I måndags inledde vi jubileumsveckan med en "framtids-proffessor" som höll en jättekul föreläsning, vdn pratade och vi lyssnade på en debatt med hela företagsledningen om framtiden. Sedan skålade vi med Pommac och åt snittar.

Imorgon har vi innovationsdag hela dagen, inget jobb i produktion alltså. Sedan avslutas veckan med en hejdundrande firmafest på fredag!! Ser fram emot den. :)

Idag blev man verkligen påmind om vilket fantastiskt kul och viktigt jobb man har, och hur jäkla intressanta saker vi  jobbar med. Man blev till och med lite rörd och stolt. Vi gör nånting fantastiskt!


Tårtan vi fick idag med våran logga på. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback