Stressiga tider.

Den här veckan har varit lite stressigare än vanligt. Både på jobbet och hemma. Produktionsstopp och grejer på jobbet, MASSA strul. Men det är löst nu. Imorgon är det två möten inplanerade, hoppas allt annat hinns med ändå. Här hemma har det också varit en hel del att stå i, mest sånt som måste göras inför resan.

Alltså, en enda pytteliten arbetsdag kvar, sen är det dags!! :)

Syrran kom ju hem från Thailand igår, och hon va över med lite presenter till mig idag. Perfekt att få en bikini och lite andra sommarkläder just innan man själv ska till solen. Thank you sister! Bikinin va jättefin, precis i min smak. Ljusgul med röda blommor och mörkbruna kanter. Jag som älskar ljusgult! Tänk va snyggt när man är brun. Åh, snart får den invigas. :)

image246

Vad jobbar du med egentligen?

Nu när jag inte direkt har nåt speciellt att göra så tänkte jag faktiskt avsätta lite tid till att förklara mitt jobb. Mitt jobb är lite ovanligt och jag får rätt ofta kommentarer som "Vad är det du jobbar med egentligen?"  och "Jag fattar inte vad du jobbar med."

Hehe, det är inte lätt alltid om man inte är insatt. Jag ska försöka förklara...

Jag jobbar på ett företag som heter St Jude Medical, och det ligger i Veddesta (Barkarby). Det är ett amerikanskt företag som finns i USA, Puerto Rico och så i Veddesta i Sverige. I Veddesta jobbar det över 800 pers.

St Jude Medical är ett av de ledande företagen i världen inom det medicintekniska området. Vi sysslar framförallt med pacemakers och elektroder, men även implanterbara defibrillatorer, hjärtklaffsproteser en hel del andra sådana produkter som hjälper människor till ett bättre liv.

Nu till det jag jobbar med... Jag jobbar i elektrod-produktionen och gör elektroder till pacemakers. En elektrod är själva "sladden" som leder elektriska impulser mellan pacemakern och hjärtat. Vi jobbar i mikroskop inne i renrum och tillverkar små livsviktiga saker. :) Det är mycket variation och en ganska lång process för att tillverka en elektrod. En elektrod av ganska avancerad, den består av många olika komponenter (många är väldigt små) och det är faktiskt inte helt enkelt att bygga den. Jag själv är lite av en "expert" där på mitt område, har jobbat både som utbildare och teamleader och håller på mycket med förbättringsarbete och utveckling. Jag gillar mitt jobb och tycker det är jättespännande saker som vi arbetar med.

Hoppas att det har klarnat lite mer för er nu. :)

image242

image243

image244 

27 November.

Pappa fyller år idag. GRATTIS! Känns lite konstigt att inte träffa han på hans födelsedag, för att jag jobbar hela kvällen. Men vi firade lite förra helgen, och innan jag går till jobbet ska jag gå över med en överraskning.

Syrran kommer hem från Thailand ikväll! Ska bli väldigt spännande att höra allt. Hoppas verkligen att hon har planerat in ett besök hos mig imorgon förmiddag.

3 arbetsdagar kvar... 2 för Per nu. Sen är det Egypten för oss!
Hoppas att allt blir precis så bra som jag har tänkt! :)

Möte idag. Sen jobb. Sen möte igen, och lite till jobb.

Utgång i stan.

Fredagkvällen ändrade riktning helt. Det blev krogen istället. :) Jag, Nettan, Carro och Viktor. Först förfest hemma hos Carro, sen blev det Snaps inne i stan. Riktigt rolig kväll!

image237

image238

image239

image240

Bästa dan på jobbet.

Idag har faktiskt varit den roligaste dagen nånsin på jobbet! Tänk om alla dagar kunde vara så här... Lean-utbildning med "lean-spelet" hela dagen. Bygga massa lego, tänka smart, göra förbättringar, tänka om, diskutera, TÄVLA!
Precis i min smak, det va verkligen skitkul. Och en riktigt bra tanke bakom.

Nu är det fredag. Massor att göra i helgen. Sista helgen innan Egypten, och nästa vecka jobbar jag kväll så då träffar jag knappt Per. Dessutom ska pappa firas också.

Pratade med bästa vännen nyss, det är inge vidare med henne tyvärr. Stackars. Kom ihåg att jag älskar dig, du kan ringa när som hellst!

Härnäst: Middag med renskavssoppa och julmust. :) Sen har jag lite måsten att ta tag i, men sen blir det äntligen Idol och lösgodis.

(Får verkligen verkligen hoppas att Andreas åker ut den här gången)

Rörligt eller bundet?

Dags för villkorsändringsdag på lånet. Vi har funderat fram och tillbaka väldigt mycket nu i flera dagar, ska vi binda det eller fortsätta ha rörligt? Binda hur länge i så fall?

Vem fan vet!?

Brevet ligger nu på lådan i alla fall... Efter många långa diskussioner. Vi bestämde oss tillslut för ena halvan rörligt och andra halvan bundet på 2 år. Lite lagom safe sådär. Ett mellanting.

Hoppas det är ett bra beslut! Det lär vi få se...

Passande.

Vääääldigt rolig lönespec som kom igår.
Det lönar sig att visa framfötterna på jobbet. :)

Endast en vecka kvar till Egypten! Oh yes!

Lean-utbilding hela dan imorrn! Hoppas det blir kul.

Dagens bästa!

(Konversation mellan mig och Savan idag på jobbet. Om att Akil har ringt, en jättegullig kille som slutade jobba hos oss för ett tag sen)

Savan till mig: - Akil ringde till mig igår, han hälsade till dig.
Jag: - Ahaaa, va kul!! Vad sa han?
Savan: - Han sa en sak till dig.
Jag: - Vaddå?
Savan: - Han frågade "Hur är det med Therese". Jag sa "Aaa, det är jättebra. Hon har klippt sig, hon är jättevacker. Hon ska åka till Egypten snart också."
Jag: *ler*  (tänker: Alltid lika gullig)
Savan: - Vet du vad han sa sen då?
Jag: - Nej.
Savan: - "Säg till Therese att om hon skiljer sig så står jag först i kön!"
*skratt*
Bla bla bla. Vi pratar vidare. Efter några meningar säger Savan:
Savan: - Vet du vad jag svarade?
Jag: - Nää.
Savan: - Håll käften, jag står först i kön!
*SKRATT*

Haha, kunde inte sluta skratta på jättelänge.
Kanske inte verkar roligt nu, men då lät det jäkligt kul!
Dom är mina änglar, dom där två. :)

Synd att Akil har slutat, jag saknar honom. Tuuur att jag har Savan kvar!

Lustigt.

Ganska många verkar inte ens märka att jag har klippt mig, trots att jag kapat typ 15 centimeter... Lustigt tycker jag. Men många har sett det, och jag har fått många komplimanger! :) Skönt att det blev bra!

Jag är nästan sugen på att klippa ännu lite kortare, kanske gör det om ett tag.. ;)

Ny frisyr!

Jag har klippt mig! Det blev ingen bob a la Victoria Beckham, och inte heller nån permanent med stora lockar. Jag ändrade mig helt och gjorde nåt annat.
Jag är jättenöjd!

image231

         
Klicka på dom små bilderna för att se större.

Nu då?

Blä vad jag känner mig uttråkad. Vill inte gå och lägga mig, jag är inte trött alls. Men jag vet inte vad jag ska göra annars..? Finns inte direkt nåt den här tiden. Per har gått och lagt sig också. Blir väl tvungen att gå i säng, suck.

Har inte gjort av med nån energi alls idag, och det känns faktiskt. Riktigt seg dag. Måste va därför jag inte är trött alls. Skulle kunna va uppe flera timmar till känns det som.

Nettan ville festa imorn. Carro fyller år så vissa ska på krogen. Jag stannar nog hemma, är helt pank. Skulle visserligen vilja fira Carro, men det blir nog inget för mig tyvärr.

Aja, Godnatt nu.

Okej,

Jag får erkänna. Har tittat på massa bilder på mig i bikini nu, och jag är nog rätt smal ändå! :) Behöver nog inte direkt bli smalare, jag kan nog fortsätta äta och träna som nu... Hehe. Tur, jag har inte lust med nån diet. Jag tycker absolut inte att jag är tjock, det är inte det. Men jag ser inte lika vältränad ut längre. Känner att magen och rumpan är slappare och kärlekshandtagen syns. Det gillar jag inte. Platt mage, fastare rumpa och inga hemska kärlekshandtag - då är jag nöjd. Jag är nog rätt nöjd ändå med min kropp. Klart den kan finslipas förstås.

Dags att börja planera.

Funderar lite över packningen. Vilka bikinin, klänningar och kjolar ska jag ta med? Jag packar alltid för mycket. Jag älskar fina sommarkläder och vill ha med allt. Det är så sällan man får använda ju. Åhh va underbart att gå i sommarkläder igen! En vecka går fort tyvärr, men jag ska njuta varje sekund!


Årets inventering.

Dags för årets stora inventering ikväll på jobbet. Ser verkligen inte fram emot det. Först ska vi räkna ALLT, sen ska vi titta på en film i 1 tim 40 min. Nobel-filmen "En obekväm sanning". Sen matrast. Under tiden vi kollar på film och äter så ska cheferna gå igenom hela inventeringen och kolla hur det stämmer i systemet. Sen så är det bara att räkna om en gång till. Kul kul, inte alls!! Allra värst är filmen tycker jag, sitta på en pinnstol i nästan två timmar och kolla på nåt man inte ens vill. Det är inte min grej riktigt, sitta still sååå länge och va tyst när jag inte själv har valt det... Uscha. Kommer få panik gissar jag. Hoppas jag har fel..

Snart ska jag få en hjort-stek levererad hem till mig. Present från Delicard som vi fick på jobbet förra julen, jag har inte utnyttjat det förrän nu. Hehe. Får se imorgon hur den smakar, toppen tror jag.

Bara för det så hinner jag inte träna idag innan jobbet. Dumma. Måste vara hemma hela tiden och vänta att dom kommer med köttet. Sen tusan blir det hårdträning i två veckor innan det är dags att ta på bikinin. Fick ångest igår när jag tänkte på det. Va fan har hänt med min vältränade mage? :( Bara för allt onyttigt småätande, det är jag säker på. Jag äter bra mat och tränar, det borde väl räcka? Men sen är jag hungrig jämt därimellan och småäter massa skit. Det är det jag måste sluta med, men huuuur...!? Man måste väl få leva lite också..? Jag ska börja träna ännu mer, och försöka sluta äta sötsaker i veckorna... På helgerna måste man ju få lyxa lite i alla fall.

Jag ska fan göra ett test nu fram till Egypten. 2 veckor alltså. Jag ska träna 4-5 ggr i veckan och inte äta nåt onyttigt alls i veckorna. Alltså godis, choklad, läsk... Bara frukt när jag är hungrig. På helgen måste jag få fuska lite med sötsakerna, det är ju ändå helg!? Men jag ska försöka att minska det också. Vad tror ni? Två veckor kan jag klara med hårdträning och inget godis, om jag ger mig fan på det. Bara för att se om det hjälper. Har jag inte gått ner ett gram efter detta så blir jag lite ledsen. Men ser jag att det händer nåt, då tusan kan jag nog tvinga mig en längre period sen efter Egypten..

Jag ska till Egypten.

Bokat och klart. Om två veckor åker vi till Hurghada. Jag och Per. Åhh va härligt!

image230

Kanske kanske.

Det är inte omöjligt att det blir en liten utlandsresa i början av december. Har hittat en skitbillig resa som jag är jättesugen att boka. Måste bara kolla upp idag om vi får ledigt och sen tänka igenom det sista, så kanske vi bokar ikväll om allt går vägen.

Måndag.

Dagens träning är avklarad. Skönt att ha det gjort redan på dan. Tråkigare att det är jobb som väntar nu. Ska göra mig lite gröt till lunch först.

Zizzi ringde nyss och sa att hon inte kommer idag, hon är sjuk. Jag som skulle va utlånad till Test/Coat den här veckan. Får se hur det blir med den saken nu. Eftersom det är jag som är tillfällig teamleader när hon är borta så finns det en risk att jag måste va kvar. Vi får se, spelar inte riktigt nån roll för mig.

Dagens inköp.

image229

Jag ska nog.

Det blev ingen permanent den här helgen, men kanske nästa. Jag tror jag ska göra det. :) Det är ju i alla fall bättre att göra det i den ordningen. Permanenta nu när det är långt, och sen klippa kort när man tröttnat på det och permanenten dessutom börjat gå ur. Om man klipper kort nu så dröjer det ett bra tag innan det blir långt igen. Sen så är det säkert kallare med kortare hår på vintern, bättre på sommarn tror jag.

I helgen har jag mest ätit känns det som. Igår va vi på middag hos Pers föräldrar för att fira Fars afton. Eget påhitt. ;) 3-rätters fick vi, massa gott. Idag så bjöd vi min pappa och syster på middag hemma hos oss. Firade Fars dag lite. Jag hade också fixat 3-rätters, och allt blev riktigt lyckat.

Dags för en ny vecka igen. Kvällsjobb står på schemat. Ingen höjdare förstås.
Imorgon ska jag i alla fall träna innan jobbet.

Syrran åker till Thailand imorgon. Får väl erkänna att JAG VILL OCKSÅ.

Drömhåret.

Jag hittade en bild på internet på en tjej med långt lockigt hår. Såhär vill jag ha!! Hon har verkligen det perfekta håret. Eller vad tycker ni?

image228

Shit va svårt.

Jag är verkligen inne på att permanenta håret nu. STORA lockar förstås, mer som vågigt. Jag kanske ska göra det imorgon, har tänkt åka och kolla upp priser och sånt. Har dom tid under dagen så kanske jag gör det... Men shit va svårt jag har att bestämma mig. Jag är helt förälskad i Victoria Beckhams frisyr också, som jag skrev om i inlägget innan. Men troligtvis lite längre modell än hennes skulle det i så fall bli. Mer som en page fast lite kortare i bak. Så jäkla snyggt om man passar i det! Varannan sekund vill jag klippa så, och varannan så vill jag ha kvar mitt långa svall. Tänk hur länge jag har sparat det! Och tänk vad snyggt med långt och lockigt hår. Jösses vad jag tjatar om detta. Jag har sån beslutsångest. Tror jag har pratat flera timmar tolalt om det här med Per igår och idag. Men hur ska jag kunna avgöra själv? Och mitt hår är verkligen heligt, det får inte bli fult. Nånting vill jag göra med det, det börjar bli dags.

image227
Jag i lockigt hår innan Savans bröllop.

Ny frisyr?

Jag är jättesugen på att göra något nytt med mitt hår. Visst, jag får jättemycket komplimanger för mitt hår som det är nu, det är det som gör att man inte riktigt vågar. Jag tycker också det är jättefint när jag har fixat det och plattat det, är jättenöjd med färgen och längden nu. Men samtidigt känns det inte så spännande alltid.

Så nu har jag två grejer som jag har fått nojja på, som jag skulle vilja göra.

1. Permanenta det. Göra stooora lockar, mer som ett vågigt svall. Inget krull alltså. Tror det skulle bli skitsnyggt. Jag tänker bara på hur mycket det sliter på håret och hur mycket fix det krävs!? I dont know. Ska ta reda på mer fakta om det, men jag är riktigt sugen. Kolla in bilderna nedan vilka snygga lockar.

       

2. En annan frisyr som jag verkligen älskar just nu är Victoria Beckhams frisyr på bilderna nedanför. Den populära boben, eller page. Tycker det är skitsnyggt på dom som passar i den, men jag är väldigt tveksam om jag skulle våga klippa den. Det skulle typ bli 2-3 dm som klipptes av i så fall. Vet inte om den passar mig heller... Hur ska man veta? Jag trivs nog kanske bättre i långt hår!? Men riktigt snyggt är det, jag är lite avis på dom som vågar och passar i det. Jag vill också. Personligen skulle jag inte ha riktigt lika kort i bak, men liknande stuk i alla fall.

     

Hjälp mig. What to do?

Alternativ 1, 2 eller ha det som nu?

Stackars Christoffer.

Christoffer åkte ut ur Idol. Sorgligt, det var verkligen inte hans tur. Fast jag förstår det lite, för jag gillade inte heller hans framträdande idag. Men i vanliga fall är han grym! Vilken röst. Finns ju ingen annan som han. Men jag vet att han kommer lyckas ändå, vi kommer få höra en skiva med Christoffer snart, det är jag säker på.

Mina tre absoluta favoriter är i alla fall kvar fortfarande.
Amanda, Daniel och Marie.

Amanda är hur cool som helst, jag älskar hennes stil och speciella röst.
Daniel är verkligen en artist, vilken stjärna. Otroliga framträdanden.
Maries röst är fantastisk. Jag får rysningar av hennes ballader.

Badminton.

Spelade badminton på jobbet idag. Jag och Zizzi va riktigt bra alltså. Extra kul att vinna över Armin (chefen). Men det lär säkert kännas lite i armen imorgon, va ju ett tag sen man spelade badminon. Kul var det i alla fall.

Nu känner jag mig helt slut, har ingen lust att göra nåt. Jag har fått ont i huvet också. Per får nog laga mat idag. Eller jag kanske måste. Vi ska prova nåt nytt, Indisk kycklinggryta med aprikoser.

 Får hoppas att jag får lite energi av att Per kommer hem sen.

Träningsdax.

En smaskig köttfärspaj står i ugnen.
Sen är det dax för Friskis. Puls/bas står på schemat idag.

Just nu känner jag mig riktigt träningssugen igen. Har haft en liten down-period nu som det har känts skittungt att åka och träna, har verkligen behövt tvinga mig iväg. Och det har faktiskt blivit att man hoppat över det helt vissa gånger får jag väl lov att erkänna. Men nu ska det bli full dos av träning igen.

Imorgon ska jag nog gymma på friskvården. Eller simma? Perfekt att vi får träna på betald arbetstid. Det är ju nåt man bör utnyttja, så slipper man på kvällen sen.

Cykelverkstad hemma.

Idag har vi vart och köpt en cykel till Per. Tidigare idag blev vi så sugna på att ta en cykeltur runt Väsby, men Per har ju ingen cykel. Efter lite undersökning på internet såg vi att Sportex har rea på alla cyklar just nu (troligtvis för att cykelsäsongen börjar ta slut). Vi åkte till Sportex i Barkarby och köpte faktiskt en cykel, kostade 1495kr istället för 2695kr. Perfekt ju. Så nu är det cykelverkstad här i lägenheten, hoppas att den blir klar snart så man hinner ta en runda idag!

image212

Nytt!

Idag har jag och syrran varit i stan och shoppat. Heeela dan, man är lagom trött i benen nu. Men det va roligt, va så länge sen jag va i stan. Blev inte så mycket shopping dock, mest tittande. Åt lunch och fikade också förstås. Jag köpte bara en sak, men den saken är jag väldigt nöjd med. En ny vinterjacka! :) Skitsnygg är den, och vilket klipp dessutom. Ibland lönar det sig att va smart... ;)

Här ser ni nya jackan och även nya skorna som jag köpte igår. Kanske inte allra snyggast ihop, men ack så snygga var för sig!

image210

image211

Nya skor!

Åkte förbi Skopunkten igår innan jobbet, kom ut med ett par nya snyggingar och höll nästan på att komma för sent till mötet. Har länge letat efter några bruna stövlar utan klack, och nu fann jag dessa godingar. Riktigt schyssta för bara 399kr. Dom är dessutom fodrade inuti, jätteskönt på vintern.

image209