Redo för nyårsfest!

image351

Nyårsafton.

Dååålig kö det var på systemet idag. Dessutom fanns det knappt några cider kvar, alla mina favoriter var slut. :( Men men, några fanns det i alla fall så jag fick ihop en ranson trots allt.

Köpte en skitsnygg skjorta till Per.

Men ingen mask hittade vi. Synd, eftersom temat ikväll är finklätt - finklänning, glitter och mask för ögonen. Killarna ska ha kostym eller kavaj. Jag älskar att klä upp mig sådär! Det ska bli skitkul. Så sällan man kan göra det ju, så när det väl är nyår är det bäst man slår på stort... :)

image350

2007.

Tänkte göra som Åsa, och skriva en liten sammanfattning av året med höjdpunkter och lite bilder. Here it is.

   
Vinterfest med jobbet.

     
Thailand i mars.

 
Första sommaren i lägenheten.


Grillfesterna hos Lasse.

 
Lasses 25-års fest.

     
Savan gifte sig.

   
Tunisien i juli.

 
Semester på Singö.

 
Poolfest hos Robin.

   
Per fyllde 25 & jag fyllde 22.

 
Finlandskryssning.


Utgång med gamla trion.

     
Egypten i december.


Veronica fick barn, en tjej till.


Jag klippte håret kort :)

Det va nog det viktigaste... Känns som ett bra år! Tre utlandsresor på 1 år, det är inte dåligt. Blir nog inte lika mycket resor nästa år, dessvärre. Men en eller två är ju ett måste. Framförallt har jag och Per haft ett underbart år tillsammans, första året som sambos. :)

Söndag.

Idag har jag och Per storhandlat, köpt svindyr oxfilé till imorrn, lagat jättegod middag i form av klabbe (bjöd även hit pappa på mat), hälsat på Nettan och kollat in nya lägenheten, spelat massa spel. Det va nog allt. Nu sitter jag här och Per vid TVn. Inge vidare skoj. Får ta och göra nåt vettigare kanske. Men vad kan man göra den här tiden en söndag!? Just det, inget...

Va och hälsade på Nettan som sagt. Trevligt att se nya lägenheten, även om det inte riktigt var nån ordning där. Hon flyttar väl in imorgon eller på tisdag. Men den var riktigt schysst, en etta som typ var omgjord till en tvåa. Kanon faktiskt.

Imorgon är det nyårsafton.
Först blir det lyxmiddag för två, sen FEST.
Hoppas det blir en bra nyårsafton. Dom senaste två har vart lite sådär.


Biokväll.

Ikväll blir det lite shopping, klippa Per och sen bio i Kista. Bara mys.
Vi ska se Saw 4 har vi tänkt.


Nyårsoutfit.

Det här är vad jag tänker ha på nyår! Hittade denna söta härliga klänning på rea nu i mellandagarna, för endast 98 kr! Snacka om fynd. Färgen är jättehärlig och materialet känns sådär lyxigt nyårs-aktigt, en perfekt nyårsklänning alltså. Med mina svarta klackskor från Thailand, en snygg sminkning och min nya frilla blir det kalas! :) Sen så är det bara nyårsfesten kvar att fundera på... Vart tar man vägen? Vi är bjudna till Elin, och jag tror att det blir jättebra där. Problemet är bara att vissa är lite sega att bestämma sig vart dom ska, man vill ju självklart att alla vännerna ska vara på samma ställe. Jaja, nyårsfest blir det i alla fall, vi får se var. Men jag tror hos Elin. Det blir bra! :)

image312

H&Ms vårkatalog.

Vårkatalogen från H&M kom igår. Alltid lika spännande att kika i en ny H&M-katalog. Men den här gången var den inte så rolig tycker jag, det fanns inte särskilt mycket som jag gillade. Det var egentligen bara dom här två grejerna jag fastnade för:

image310      image311
 Mörkbrun/gul bikini 79.90:-/del             Guldgul cardigan 198:-

Liiiiite skillnad.

image306     image309
           November 2007.                                 December 2007.

Haha, shit vilken skillnad det är. Jag har ju klippt av flera decimeter ju... :)

Två till.

Eftersom jag är så jäkla nöjd med min nya frisyr, så lägger jag upp två bilder till. Jag är så glad att jag vågade klippa, jag stormtrivs i min nya bob/page. 
Mitt bästa klipp ever! :) Gillar verkligen färgen också.

image305

image304

Taaaadaaa.

image302

image303

Jag vågade!!

Och jag är skitnöjd!!
Bilder kommer ikväll.

Ett litet mjukt paket.

image301
Den här bikinin fick jag av mamma i julklapp.
Gillar den massor.

Tänk om det ändå kunde bli sommar nu...

Fin.

image300

Sånt här tycker jag om.

Page.

Åh, jag vill klippa håret kort.
En snygg page med längre i fram och lite kortare i bak.
Hur länge har jag tjatat om det?
Men vågar jag?
Tänk om...

Jul hos mamma.

image297
Alfons har tagit min plats.

image299
Julklappsutdelning.

Julfirande.

Julafton: Lunch hos Pers föräldrar. Middag och resten av kvällen hos pappa.
Juldagen: Jul hela dagen hos mamma.
Annan dag jul (idag): Jul hos Pers föräldrar igen, men nu med Jessicas och Veronicas familjer också.

Jösses vad mycket jul. Har redan ätit julmat 3 gånger, undrar om det blir en fjärde ikväll!? Får se om jag följer med till Pers föräldrar ikväll förresten, det är inte säkert.

Ganska mycket paket har det blivit i alla fall, och en hel del bra. :)

Jag trivs skitbra i mitt mörka hår förresten...

Kvällen före.

Julafton imorrn. Väldans trevligt. Ska bli gott med julskinka. :) Per och jag ska ägna resten av kvällen till lite julbakning tänkte vi. Chokladkola, knäck och pepparkakor var planerat denna kväll, men nu råkade klockan bli rätt sent. Får se vad vi orkar. Har haft fullt upp med att slå in paket, det tog ett tag. Håller på att färga håret också, mitt i alltihopa. :)

God jul till er alla!

image296

Våran fina julgran. :) Bara mina och Pers paket till varandra som ligger under granen, alla andra är nedpackade i påsar nu.

Brunett igen!

image295

Klart. Känner mig jättenöjd faktiskt! Gillar färgen. Nu är det bara att fundera på klippet... Kapa kortare eller inte? Det blir i mellandagarna i så fall. Dock så ska jag färga en omgång till imorgon tror jag med samma färg. Slingorna lyser igenom lite på vissa ställen, jag vill få det att täcka helt. Men snyggt blev det tycker jag.
Vad tycker ni?

Färgning pågår.

Eftersom ni är så hiiiimla bra på att hjälpa mig (INTE..) *ler* om jag ska vara ljus- eller mörkhårig, så får jag helt enkelt ta saken i egna händer och fatta ett beslut helt själv. Svårt. Men nu är det gjort. Jag vill ha lite förändring. Sagt och gjort. Mamma och Per tror det blir skitsnyggt, så jag körde. Har ju varit mörk förut och gillade det, men då hade jag kort lugg också. Blir spännande att se hur det blir nu med mörkt och längre lugg. Men jag har tänkt mig en förändring till på detta: klippa håret kortare! :) Nån page-frisyr med lite längre i fram och kortare i bak. Får se om jag vågar och hur det känns efter färgningen. Men jag tror att den frisyren passar bättre i mörkt (enfärgat) än slingat hår.

Dags att ta ut färgen......

image294

Hjälp mig.

image293


Vilket är finast på mig? När jag har ljusare hår med slingor eller mörkbrunt? Visserligen har jag helt olika frisyrer här, men tänk bara på färgen. Vill veta vad alla tycker! :) Vet inte om jag ska fortsätta med slingorna eller färga mörkare igen? Beslutsångest...

Snart så.

En enda fjuttig arbetsdag kvar att jobba. Hoppas dessutom på att vi får sluta tidigare imorgon, eftersom det har gått så bra och månadens leveranser redan är avklarade. Så har man tur så kanske dom överraskar med att vi får gå hem tidigare. Man vet aldrig, det har ju hänt förr. Så då blir det ännu mindre att jobba i så fall. Ska bli riktigt skönt med julledigt. 11 dagar, åh va härligt. Synd att Per jobbar i mellandagarna bara.

Kan inte bestämma mig om mitt hår. Köpte hårfärg och tänkte färga det mörkare. Mörkbrun typ. Men nu vet jag inte. Alla säger att jag har så himla fin färg nu. Så jag funderar på att byta färgen jag köpte till ljusa slingor och fortsätta med slingorna ett tag till. Men problemet är att mamma inte kan göra det på mig nu på ett antal månader, och det är ju hon som brykar göra det på mig... Och utväxten blir ju bara mer och mer... Nåt måste göras! Så då är det lixom enklare att färga brunt, för det kan jag göra själv. Hur faaan ska man veta? Jag är hopplös med att vela... :( Desssutom vill jag kanske klippa mig också, ännu lite kortare. Riktigt sugen. Så det finns en del alternativ nu. Slinga? Slinga och klippa kortare? Färga brunt? Färga brunt och klippa kortare? Herregud... Vad gör man när man inte vet?

Aja, nu ska jag väcka Per som har somnat i soffan.

Lista.

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Riktigt trött. Annars bra.
Favoritgodis: Lakrits.
Är det nåt du absolut inte äter: Pölsa, lutfisk, sill...
Kläder just nu: En mörkgrön stickad tröja med stor krage (lite guldigt i), svarta jeans.
Musik just nu: Ingen. Tvn är på bara.
Vad sa du senast: "Kan du kolla om maten är klar"
Sommarplaner: Har inte planerat nåt än.
Fisk eller badkruka: Oftast badkruka numera.
Saft eller alkohol: Jag vill säga mjölk. Älskar mjölk.
Hur många kuddar sover du med: 2.
Favoritväder: Sol och värme!
Spelar du nåt instrument: Nä.
Morgon- eller nattmänniska: Hmm. Lite mittemellan. Men det lutar mer åt natt. Hatar tidiga morgonar.
Sparare eller slösare: Ganska sparsam. Jag är bra på ekonomi, tänker igenom vad jag ska lägga pengarna på och hur mkt jag ska spara. Men sen unnar jag mig fina kläder också. :)
Bästa film: Remember The Titans kanske.  
Tror på liv på andra planeter: Nja, vet ej.
Kommer du ihåg din första kärlek: Jo det är klart.
Älskar du henne/honom fortfarande: Hmm... Inte riktigt.
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: I hope so. Jo det tror jag.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2.
Bio eller promenad: Promenad på sommaren, bio på vintern.
Är du kittlig: Mmm, väldigt.
Snarkar du? Nej.
Rädd för insekter? Ja vissa.
Äckligaste insekten: Räknas ormar?
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Ähh jag vet inte..
Vad vill du jobba som? Jurist eller Kriminalare. Nåt med brott.
Chips, morötter eller godis? Godis.
Pizza eller hamburgare? Pizza i så fall.
Skriver du dagbok? Nej. Bara bloggen.
Har du nån flickvän/pojkvän? Ja.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har en piercing i tungan. Skulle vilja tatuera mig, nåt litet, men jag är alldeles för velig.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Rätt så stökigt tyvärr.
Gungar du på stolen? Nej.
Vilken hand håller du gaffeln i? Höger. Fel, jag vet.
Hur är din drömtjej/kille? Precis lika snäll och underbar som Per. Man kan inte ha en bättre kille. Skulle vara en lite mer vältränad Per då. ;)
Hur många syskon har du? En syster.
Är du rädd för blod? Nä, inte blodet direkt. Sprutor är värre.
Saltar du på maten? Jag saltar när jag lagar, men inte sen vid bordet.
Gillar du att sjunga? Jag är ingen höjdare på det, men jag älskar att lyssna på andra som sjunger.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Sam/ekonomi, för några år sen. Gillar ekonomi och så har man nytta av det i livet. 
Anser du att du är stark? Nej, väldigt svag. Finns inte många muskler på mig. hehe.
Brukar du sola? Inte så ofta i solarium, men på sommarn!
Vad gör du om du får hicka? Inget.
Röker du? Nej.
Snusar du? Nej.
Använder du knark? Nej.
Kaffe, te eller inget? Te.

Märks det så tydligt?

Att jag är stressad och sjukt trött syns tydligen mer än jag trodde...

Idag sa till och med jobbarkompisarna i min grupp att jag har varit "arg" sen Egypten-resan. Visserligen va det med ett leende på läpparna, lite som ett skämt tror jag, men jag tror att det va en del mening i det ändå. Sen frågade jag zizzi om det, och då så hon att "det märks att du har varit trött faktiskt sen resan"...

Hmm.

Nu kan jag inte riktigt släppa att dom sa så. Jag gillar det inte. Jag vet det själv, men jag trodde inte att det märktes hur stressad och trött jag egentligen är. Fast jag känner det nu att jag har nog varit mer sur/irriterad över grejer på jobbet än vanligt. Jag brukar ju alltid va glad, så det är klart det måste märkas. Får dåligt samvete nu, måste försöka gömma det bättre. Försöka vara lika glad som vanligt, trots allt. Men det va nog inte så allvarligt menat, hoppas jag.

Oavsett om det var på skämt eller inte, sant var det i alla fall.
Jag känner mig helt slutkörd. Saker och ting just nu tar död på mig.

Per är i alla fall det bästa just nu! Eller han är alltid bäst. Men speciellt nu. Känns verkligen toppen mellan oss nu, va ett tag sen det va SÅHÄR bra. Resan gjorde susen. Nu är vi på rosa moln igen. :)

Julstök.

Idag har vi fått MYCKET gjort! Jag är riktigt nöjd med dagen.

Sov egentligen alldeles för länge, ända till 11. Men det behövdes väl då!?
Iväg till Ikea för att handla julklappar.
Lunch på Ikea.
Vidare till Kista centrum för mera julklapps-shopping. (Pernilla Wahlgren va där)
Fika och sen också middag i Kista.
Lite till shopping i Kista. Tror vi va där i 5 timmar...
Hem.
Baka lussebullar.
Stryka julgardinerna och sätta upp i sovrummet.
Planera veckans mat och morgondagens storhandling.
Kvällsfika med nybakade lussebullar och glögg.

Shit vilket bra team vi är, jag och Per. Det märker man. Och det bästa av allt är att vi har så roligt ihop när vi gör grejer. Bakningen gick jättesnabbt när vi gjorde tillsammans, och skitkul hade vi. :)

Kom hem med en hel del julkappar idag i alla fall, som tur va. Skönt att få ganska många klara. Men det blir en hel del bakning och julklapps-letande i veckan med. Och så tjejmiddag hos Hilda. :)

Bara en vecka kvar till julledigt. Tokhärligt! Tror den här veckan kommer gå grymt fort. Kommer säkerligen vara rätt så roligt på jobbet med jullunch, julklappsutdelning osv. Sen på kvällarna finns det en hel del att göra såhär innan jul, så det blir nog bra!

Attans, mitt Friskis-träningskort gick ut idag. Dags att köpa vårterminskort. Men jag tror faktiskt att jag tar träningsledigt fram till julen först. Får man det? :)

Nä, nu måste jag verkligen gå i säng. Är på tok för sen egenligen. Ska upp 5.20!

image291

image292

Lill-tösen.

image289

image290

Per med lill-tjejen (världens sötaste) som inte har fått nåt namn ännu. Pers syrras unge. 2 veckor gammal på måndag. Nästan så man bli sugen. ;) Men inte än!

Julbord.

Årets första julbord för mig var idag! Per har vart på 3 stycken den här veckan (!!) men för mig var det första... Vi två, Pers föräldrar och Pers syrras familj (Veronicas). Jättebra mat, ett av dom bästa julborden jag har vart på faktiskt! På Gällövsta gård utanför Kungsängen. Very najs. Sen åkte vi hem till Veronica & Pierre efteråt och blev kvar där till nu. En jättetrevlig kväll minst sagt. Mysigt att träffa nya bebisen också, 2 veckor gammal bara!

image288

Lucia.

Lucia igår. Arbetsdagen började med att titta på luciatåg, en skolklass va hos oss på jobbet och lussade. Trevligt att se, man minns när man själv hade luciatåg. Vi fick lussebullar och pepparkakor också. Sen på sista rasten så fikade vi med gruppen. Riktigt lucia-fika med glögg, julmust, lussebullar, pepparkakor och alladin-choklad. Tända ljus och allt, så borde det alltid va på jobbet. :) Sen hade jag och Per vår egna luciafika också när jag kom hem från jobbet 23.30. Lussebulle och julmust/glögg. Myyycket fika blev det igår.

Idag va jag världens snällaste flickvän igen och skjutsade karln till jobbet tidigt imorse. Får se om jag är det ikväll med och hämtar han efter julbordet. Troligtvis.
Väldigt vad han roar sig den här veckan!

Helgen blir full fart! Julbord, julbak, julfix, handla julklappar... Va det nåt mer?


Bästa tjejen.

Idag har jag i alla fall vart världens snällaste flickvän. Jag gick upp 7.15, trots att jag hade sovmorgon och börjar jobba 15.10 idag, och skjutsade Per till jobbet. In till stan. Fick bara sova 6 timmar i natt för det. Men klart jag gör det, allt för han! Bara för att han skulle slippa åka tåg. Han ska ut med jobbet idag nämligen. Erbjöd mig dessutom att hämta han sen ikväll/natt, om dom inte blir klara innan jag slutar jobba. Snällt va? Mmm...

Har suttit vid internet hela morgonen och letat smarriga recept. Hittat en hel del.
Funderar faktiskt på att göra knäcken idag. Får se vad man hinner.

Annars har jag och hjärtat planerat en hel bakdag på söndag. Lussebullar, pepparkakor och knäck ska göras. Med lite glögg, julmust, tända ljus och julmusik till så blir det en tokmysig dag. Men visst vore det najs att få knäcken gjorda redan i veckan, så blir det lite mindre på söndag. Lär ju ta sin lilla tid ändå att göra det andra...

     image284      

Nu så!

Egypten va fantastiskt. Jag behöver inte berätta så mycket egentligen, utan bilderna nedan säger det mesta. Enjoy.

image249
Våran utsikt från hotellrummet.

image250
Vårat rum.

image247
Första kvällen på Ali Baba.

image248
Vattenpipa är ett måste.

image251
Poolen kvällstid.

image254
Vår egna lilla lagun. Hur mysigt som hellst!

image252
Sämre kan man ha det...

image255
Jordgubbsdrink på stranden.

image256
Underbart.

image257
Vi.

image258
Här hade dom gungor i baren. :)

image259
Ali Baba.

image260
Giftun Island.

image261
Så nära Thailand man kan komma, men mycket närmare... :)

image262
Härlig utsikt!

image263
Världens mysigaste parasoll.

image264
Snorkel-Per.

image266
Jättegod mat.

image267
På krogen.

image268
Magdans. Skitkul att se.

image269
Pyramiderna.

image270
Kameler i öknen.

image271
Dom två största pyramiderna.

image272
Stora stenar.

image273
Per rider kamel.

image274
Vi.

image275
Sfinxen.

image276
Lunch på stranden.

image277
Vattenpipa, drinkar och backgammon.

image278
Jag.

image279
Mysigaste stranden.

image280
Glass vid poolen.

image281
Mys.

image282
Mycket vattenpipa blev det. :)

Nu fick ni en hel del bilder att njuta av...

Snart.

Håll ut, jag ska berätta om Egypten och visa lite bilder.
Det kommer! Så fort jag hinner.

Världens bästa Amanda.

Jag tror jag har blivit lite besatt... Åtminstone säger Per det... :)
Jag kan verkligen inte sluta lyssna på dessa två låtar med Amanda.
Så sjuuukt bra.





Slut på Idol.

Marie vann. Hon har verkligen en fantastisk röst, jag är jätteimponerad av henne. Men jag kan inte låta bli att älska Amanda. Hon har varit min favorit sen första programmet, jag tycker hon är helt otrolig. Men visst var Marie värd att vinna, absolut. Jag kan ändå tycka att det kanske var bäst så. Marie passar bättre in i hela Idol-grejen, och jag tror att det kan bli jättebra för henne. För Amanda var det nog nästan bättre att komma tvåa, då får hon göra sin egen grej. Sin skiva med sin egen stil. Just det som hon är grym på.


Det va det.

Jag är hemma igen.
Har massa att säga nu så jag struntar i det helt ikväll,
vi tar det sen! :)