Mongoliska.

Idag har jag vart med Nettan på dan. Hade lika kul som alltid. Älskar att va med den tjejen! Kollade på kort, satt ute i solen, gick ut med kelly, provade kläder och sminkade oss. Jag fick två linnen av henne också. :) Sen va det dags att åka till stan. Träffade tjejerna vid mongoliska och åt en fantastiskt god middag! Hade jättetrevligt hela dan och kvällen!


image135
Nettan, Camilla, Carro och Carro. (Jag tar kort)

Utgång.

Utgång ikväll med tjejerna. Det ska bli såå kul!
Nettan fyller år och det ska firas på Mongoliska i stan!
Jag åker till Nettan redan nu och umgås med min bäästis.

image134
Kvällens outfit.

Städning och smyckestillverkning.

Idag måste jag säga att jag har fått en hel del gjort! Steg upp klockan 9.30, trots att jag är ledig! Dammsög hela lägenheten, torkade alla golven och torkade av alla hyllor. Fixade disken och gjorde rent i köket också.

Sen kom Johanna hit och vi har suttit och gjort smycken hela eftermiddagen. Eller det va mest syrran som gjorde dom, jag talade om hur det skulle se ut. :) Det va till mig vi gjorde, och riktigt fina blev dom. Mamma va också här och pysslade med lite allt möjligt.

När dom gick hem så lagade jag mat. Efter det satte jag igång med att tvätta alla fönster både invändigt och utvändigt. Tog ett tag med tanke på våra stora glasdörrar och "glasväggar" ut mot balkongen. Lite otacksamt bara när solen skiner på dom för fullt direkt efter, syns ju knappt att man gjort rent dom. Men men, lite renare borde dom allt vara.

Har egentligen lite kvar att fixa här hemma. Rensa upp bland reklamen, städa skrivbordet och städa databordet. Sen är lägenheten bra fräsch! :) Men får se om jag orkar det sista idag, kanske får bli imorgon.

Imorgon är vi ett gäng tjejer som ska gå på restaurang för att fira Nettan som fyller år. Det ska bli kul. Två tjejer är kompisar från gamla handbollslaget som jag inte träffat på jättelänge, det blir kul att dom kommer.

image133
Mina smycken som Johanna har gjort.
Färgerna syns lite dåligt, dom är mycket snyggare i verkligheten.

Senaste nytt!

Eftersom vädret är så trist som det är så får man väl börja tänka på höstgarderoben. Hittade en del godbitar när jag och Per va och shoppade i Kista igår.


Grå kofta med fickor från BikBok, 249kr.



Aprikost linne från JC, 129kr.

 
Brun virkad kofta från Cubus, 70kr på rea. (299kr)
Jeans från Vero Moda, 399kr.


Nyttig till filmen.

Nu ska jag och Per titta på Beck, och till det har jag fixat iordning en varsin fin grönsakstallrik till oss. :)


Mysig lördagkväll.

Älsklingen och jag kom på att vi skulle lyxa till det lite och äta på restaurang, så vi tog en mysig promenad i solen ner till Runby Kök & Bar. Har faktiskt aldrig ätit där sen grannarna tog över. Dom hade gjort jättefint där nu och hade riktigt schysst meny också. Massa goda grejer. Jag åt oxfile på planka och Per tog oxfile på toast. Hur gott som hellst! Både Per och jag blev väldigt förtjusta och imponerade, så det va absolut inte sista gången vi käkade där! Perfekt, nu vet man det. Maten var verkligen skitgod och det är ju så nära hem därifrån! :)

Singö.

Kom hem igår efter 4 dagar på Singö. Landstället alltså... Det va jag och per, mamma, mormor, morfar och Ove som va där. I fredags kom Robban också. Hade rätt så trevligt. Fint väder en dag, hur varmt som hellst, då solade vi! Sen va det mest mulet så då blev det en runda i svampskogen, en åktur till Grisslehamn, massa kinaschack, massa yatzy, massa god mat och massa goda efterrätter. Jag bakade en jättegod tårta därute till alla. :)

Här kommer lite bilder...

     
     
 

Myskväll.

Ikväll har jag och hjärtat haft en jättemysig hemmakväll. Först åkte vi ner till Tiger och köpte thai-mat som vi tog med oss hem. I samma veva hyrde vi en film också och köpte lite läsk och godis. Så först blev det massa god mat, sen en helkväll i soffan. Tittade först på Hostel som vi hyrde, helt okej. Sen blev det TV efter filmen. Jag som inte brukar gilla att titta på TV, men nu va det riktigt skoj. Mest för att vi hade så trevligt och roligt under tiden.
Älskar att vara med min godis, han är bäst!

Imorgon åker vi till Singö. Får se hur länge vi stannar, det beror på vädret.


Fick lite nyttigt gjort idag också, fixade vårat elavtal och beställde bläckpatroner.


Träning.

Nu känner jag mig riktigt taggad att börja träna. Måste komma igång, bli piggare och få tillbaka energin och lusten. Det är illa, jag har verkligen blivit en riktig segis. Och man mår faktiskt bättre av träning, så är det ju.
Funderar på vilket alternativ som skulle vara bäst.

- Köpa träningskort på SATS.
- Köpa träningskort på Sport&Fitness.
- Köpa träningskort på Friskis&Svettis.

Hmm... Det lutar nog mest åt Friskis & Svettis. Såg att det finns både core, step och spinning där utöver dom olika gympapassen. Lite annat också faktiskt. Perfekt ju! Det dumma är att dom inte har så mycket pass på dagtid. Men varken Sats eller Fitness hade särskilt många pass på dagtid. Och Friskis har betydligt bättre priser. Kostar ju multum att träna på gym!! Jag vill kunna träna både dagtid och kvällstid (jobbar ju skift) och det är olika pass jag vill gå på, inte gym. Mycket roligare med gruppträning.
image117

Smått uttråkad.

Sitter och letar efter roliga recept på internet. Känner mig alldeles slö och uttråkad. Har inte lust eller ork att göra nåt direkt heller. Magsjukan har gått över i alla fall, skönt det. Ska börja laga mat om ett tag, väntar på att Per ska komma hem och sen kommer pappa över också. Köttfärslimpa med potatis och sås blir det. Funderade även på att göra en blåbärspaj till ikväll. Hittade ett recept på Icas hemsida som verkade smarrigt.

Funderar på bilen också... Jag vet inte! Jag vill hellre lägga pengarna på nåt roligare, faktiskt.

Funderar på att åka till Singö några dagar också. Vet inte om jag och Per ska åka dit nu i veckan några dagar, eller så kanske jag åker nästa vecka istället. Det här är Pers sista semestervecka, jag har nästa vecka också.

Vad ska man hitta på sista semesterveckan tillsammans?

Känns inte som jag vet nånting just nu.
Det hade ju underlättat om det kunde vara bra väder åtminstonde.

Hofors tur och retur.

Idag blev det en dagstur till Hofors för att titta på en bil. Hjärtat har hittat en bil som han vill ha, och den killen med bilen vill kanske köpa pappas motorcykel. Så jag, Per och pappa begav oss iväg för att kolla på bilen. Och hjärtat blev försås väldigt förtjust. Men för mig känns det verkligen både och... Jag vet fan inte. Jag vill inte köpa en bil. Vi klarar oss så bra som det är nu. Jag vill resa och köpa kläder för mina pengar! Men jag vet att hjärtat väldigt gärna vill ha den bilen. Och då behövs det en del hjälp från mig... Och visst, bilen va kanske jättebra. Bra pris verkar det som och precis som han tycker om. Fan va svårt. Jag vill inte leva fattigare än vad man behöver. Det blir ett lån till i så fall, jag gillar inte det. Vill inte att man ska ligga på gränsen, pengamässigt. Vet inte om vi har råd, eller snarare, om jag vill ta mig råd... Vill inte köpa en bil till ju. Jag vill resa! Och det kanske blir svårt med både och samtidigt.

Tänka tänka. Vad ska vi göra? Det är svårt.

Några inköp från Gekås.

image115
Jättebilliga sköna trosor.

image116
Och tre söta klänningar.
89kr för den gråa och 99kr för den gula och svarta, vilka kap!

Ullared och magsjuk.

Direkt efter Tunisien-resan satte jag och Per oss i bilen och gasade ner till Ullared. Fick reda på att hans föräldrar va där med husbilen, och då blev jag ju så sugen... Så vi packade ihop lite saker och drog iväg. Ner till Ullared, hann kolla ca två timmar på Gekås samma dag. Sen sov vi en natt i husbilen med Eva och Leif. Fick middag i husbilen när vi kom, sen spelade vi yatzy allihopa kvällen lång. Dagen efter blev det en lång runda på Gekås, och sen hem med bilen igen. Så det blev två intensiva men roliga dagar. Ingen vila här inte, vad ska man med det till? Shoppade upp drygt en tusenlapp, hittade faktiskt en hel del kul. 3 klänningar, massa söta trosor, en tröja och så köpte vi massa bra och fina hem-saker.

Det mindre roliga va att jag åkte på magsjuka, eller vad det nu är. Det började lite i torsdags, blev mycket värrre i fredags och det är fortfarande inte bra... Mår jättekonstigt, det vill inte gå över, känner mig inge pigg alls.

Så dessvärre missade vi sommarfesten på Söderöra som är den här helgen. Väldigt tråkigt. Men det funkar inte att vara därute och festa när man mår såhär. Hoppas dom andra har kul. Det lär dom ju ha, sommarfesten är alltid toppen.

Sousse i bilder.

Här kommer en del bilder från resan.
Jag behöver inte berätta så mycket, bilderna säger det mesta!
Resan va heeelt fantastisk och jag vill tillbaka nu!!

       
       
       
       
     
       
       
     


Hemma igen.

En vecka i Tunisien gick fort, riktigt fort. Kom tillbaka till regniga Sverige för några timmar sen. Semesterveckan i Sousse blev GIVETVIS hur underbar som hellst. Jag skriver mer lite senare. Nu är det dags att laga middag.

Nu åker vi!

Äntligen är det dags. Sousse, here we come. Om en vecka är jag tillbaka med bilder och berättelser från resan!

Ha det bra så länge!


En ny portmonnä.

Nu har jag och Per vart på en tripp till Sollentuna centrum och Stinsen för att leta efter en ny portmonnä till mig. Jag kom plötsligt på att jag blev ju av med min förra i Bangkok, så nu hade jag ingen till den här resan... (Måste ha en liten portmonnä när jag är på resande fot, plånboken är alldeles för stor för att ha i min lilla handväska). Tillslut fick vi i alla fall tag i en svart liten söt portmonnä på Kappahl. Inte lika bra som den förra, men den får duga! Kanske hittar jag nån ny i Sousse, dom har ju massa coola och fina prylar där...

Oh, happy day!

Chefen ringde och väckte mig imorse. På semestern!? Jag tänkte direkt: "Shit, nu måste vi komma in och jobba". Men han ville bara tala om att jag får 5000 kr i bonus på nästa lön! (Så att jag inte skulle börja undra vad det va för belopp...) What? Fan va kul!! För att jag kämpat så mycket och gjort ett jättestort jobb som teamleader när Zizzi va borta 3 veckor. Han va jättenöjd och glad och ville visa lite extra uppskattning för allt jag gör. Faktum är att det gick verkligen skitbra när jag va teamleader. Jättekul att dom faktiskt belönar dom som förtjänar det, dom som kämpar. Det tackar jag för, då känns det roligare att ge det där lilla extra som jag alltid gör. Härligt att han ser det! Det gjorde min dag. :)
TACK, 5000 kr sitter inte helt fel...

För övrigt är det en riktig segdag idag.

Har nyss ätit lunch, kebab med pommes & tzatziki. Hemmagjort, riktigt smarrigt. :)
Sen skulle vi visst få middag hos pappa ikväll. Vi bjuder ju han så ofta på mat... ;)

Ikväll måste det sista göras inför resan, för imorgon bitti åker vi.

Nästan färdigpackad.

Har hållt på och packat, fixat och donat i lugn och ro hela kvällen. Har faktiskt packat klart alla kläder och skor nu. Det är bara handbagaget och neccesär och sånt kvar nu. Det får bli imorgon. Har ju heeeela långa dagen på mig att packa.

Jag börjar bli rastlös och uttråkad nu. Det är verkligen skit när det är sånt här värdelöst väder och man har semester. TUR att jag åker till  Sousse på onsdag morgon. Jag har inte lust att vänta en hel dag till, jag vill åka nu. Vet inte vad man ska hitta på imorgon för att få dagen att gå fort. Jag har ju packat nästan allt, och det va det enda som va planerat för imorgon. Måste komma på nåt att göra.

Tack för kladdkakan syster, den va god.

Rolig lista.

A) Fyra jobb jag haft:
1. Operatör på SJM.
2. Telefonintervjuare på SKOP.
3. Tantvakt på Edsby Slott.
4. Allt-i-allo på St Görans Sjukhus.

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. OC-boxarna. (räknas det som film?)
2. Remember the Titans.
3. Den gröna milen.
4. Coyote Ugly.

C) Fyra ställen jag bott på:
1. Runby, Upplands Väsby 
2. Prästgårdsmarken, Upplands Väsby
3. Kimsta.
4. Rosersberg.

D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
1. OC.
2. Idol.
3. Sofies mode.
4. Top Model.

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Thailand.
2. Tunisien.
3. Island.
4. Rumänien.

F) Webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
1. Webblogg.se
2. Fyllecell.se
3. Asos.com
4. Johannalindberg.blogg.se

G) Fyra favorit-maträtter:
1. Oxfilé
2. Renskav.
3. Avocadosallad från Stjärnhuset.
4. Biffpasta med sambal.

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. Sousse, men det är bara 2 dagar kvar!
2. Överallt i Thailand.
3. Brasilien.
4. Vart som hellst utomlands!

En heldag i Smara.

Jag och Per va och hälsade på farmor och Birger på landet idag. Det blev en heldag där ute, vi åkte vid 11.30 och kom hem rätt så nyligen. Det va riktigt trevligt faktiskt, det kändes verkligen som semester måste jag säga. Ingen stress! Vi hade rätt kul och det kändes bra att ta sig lite tid och umgås med dom, vi hade ju ändå inge brottom. Så vi blev där hela dagen och det kändes skönt efteråt. Dom blir ju så himla glada när man hälsar på och tar sig lite tid att umgås.

Så dagen började med att vi fick lunch när vi kom dit. Efter det blev det massa fika. Sen spelade vi två omgångar maxi-yatzy. Riktigt kul, jag vann ena och Birger vann andra. Sen blev det ett litet uppehåll från allt regn, då tog vi en promenad ner till badet och kollade. På vägen tillbaka från badet stannade vi och plockade blåbär. Det fanns massor så vi blev kvar ett tag i skogen, plockade minst 2-3 liter som vi fick med oss hem. Fick också med oss ca 1 liter nyplockade jordgubbar. Sen när vi kom in igen så lagade jag och farmor middag tillsammans. Jag gjorde kycklingfileér med sås och farmor fixade nån grönsaks-gratäng (nästan som omellette, skitgod) och råris. Allt blev riktigt gott! Sen efterrätt också, hemmagjord jordgubbskräm och vispgrädde. Efter middagen hade klockan blivit nästan åtta. Då tog vi en tur med bilen alla fyra och kollade in Laines sommarstuga som hon köpt ute i Smara. Efter det så släppte vi av farmor och Birger vid stugan och åkte hem.

Hemma nu. Jag har rensat tvätt och Per rensar blåbär. Nu blir det popcorn och cola!

Sötaste.

Det här är precis vad jag älskar just nu.. Sånna här klänningar.
Just den här är bara för underbar. Färgen, tyget, modellen, allt. Jag vill ha den!

image74

Lördag.

Okej, skorna i förra inlägget är nu inhandlade. :) Jag och hjärtat åkte en sväng till Arninge, har inte vart där på flera år. Köpte skorna på Skopunkten, kollade på Rusta och handlade billig mat på Willys. 


Sen hemåt och idag har jag faktiskt vart jätteduktig. Har rensat och städat hela min garderob. Lagt undan en del kläder jag aldrig använder, lagt alla sommarkläder mer åtkomliga än vinterkläderna och fått jättefin ordning. Det är bara Pers sida kvar att gå igenom.


Efter garderoben började jag rensa och fixa bland mina smycken. Hittade massa roligt och fick betydligt bättre ordning på alla smycken med. Förut låg dom mest huller om buller men nu är dom fint sorterade. :)


Det är verkligen skitkul efteråt när man tagit tag i sånna här saker och fått ordning på grejer. Det är sånt man oftast inte orkar börja pyssla med. Det gäller att rycka upp sig och ta tag i sånt bara, så blir det jättekul sen efter! Det finns en hel del till grejer här hemma som jag skulle vilja få bättre ordning på, ska försöka se till att få det gjort nu under semestern. Till exempel fixa bättre pärmar och mappar för viktiga papper, få bättre ordning i förrådet, ordna upp i skrivbordslådorna... Ja, det finns en hel del till grejer faktiskt. Jag orkar inte tänka på det nu... ;)

Vi bjöd pappa på middag idag. Jag gjorde Förälskade Räkor, supergott blev det!

Fina skor.

image67

Dom här vill jag ha! Har letat efter sånna här tygskor länge och nu hittade jag dom här som faktiskt va jättefina. Små, söta, enkla, lite halvspetsiga - precis som jag letat efter. 199 kr på skopunkten bara.

Semester!

Äntligen!!

4 veckor ledigt.
4 veckor utan måsten.
4 veckor att få sova ut och bara göra det man vill.
4 veckor av god mat och somriga drinkar.
4 veckor av sena härliga sommarkvällar.
4 veckor av sol och bad, I hope.

4 dagar kvar och sen bär det av till Sousse. :)

Har redan planer för nästa resa innan vi hunnit iväg på sommarens resa. Eventuellt så blir det Egypten 2 veckor i januari. Har fått syn på ett grymt bra erbjudande som knappt går att motstå. Så billigt att man undrar om det är sant... Då blir det Jag och Per, Mamma, Mormor och Morfar och Ove som åker. Får se om Johanna och Robin också hakar på. Morfar fyller 65 och det ville mormor och morfar fira med en resa till Egypten. Why not lixom? Jag är inte den som är den... Har länge velat åka till Egypten! Hoppas det blir så. :)

Dagens shopping.

Idag följde jag med till stan en sväng efter jobbet medans Per va och gjorde ett snabbjobb. Kollade i Gallerian och lite däromkring, mer än så hann jag inte. 
Men visst blev det lite shopping, här kommer dagens godsaker:


    
Klänning             Linne             Shorts

Och här är gårdagens inköp in action:



Endast 1 dag kvar att jobba nu, freeedag. Månadsmöte och fika har vi också.
Fan va skönt det ska bli med semester!

En dag närmare.

image55
Jag i Sousse förra året. Om en vecka är jag där igen. :)

Här kommer dagens inköp:
En grå/svart klänning från Vero Moda. Fin tycker jag.

image56

Låt det bli semester nu.

Jag räknar verkligen timmarna, näst intill sekunderna, till semestern nu. 3 arbetsdagar kvar. 3 morgonar till att vakna kl. 05.20. Jag vet inte om jag orkar. Jag är verkligen helt slut i både kroppen och huvudet och orkar inte med jobbet alls just nu. Idag blev det produktionsstopp och massa strul. Men det va rätt skönt. Då fanns det en orsak till att inte prestera och det blev en rätt lugn dag. Det behövdes. Imorgon ska vi bli bjudna på lunch på jobbet för att vi varit så duktiga, plus att det är friskvård, så då kanske dagen går rätt fort. Sen är det en tråkig torsdag och en efterlängtad fredag kvar. Sen är det frihet i 4 veckor.

En vecka kvar till Tunisien. Jag längtar ihjäl mig tills jag kommer till den vackra stranden, den härliga staden, den fantastiska medinan, den myllrande söndagsmarknaden, den billiga maten, alla underbara skoaffärer och allt annat trevligt i Sousse. Jag älskar Sousse och jag vill dit nu!

Dagens finaste.

image53

I just loooooove it!!

Vänta, det här också!

Förresten, jag har hittat några fler favoriter.
Dom här klänningarna vill jag också verkligen ha!!
Snälla, låt mig bara välja några. Alla dessa underbara tygstycken är också från forever21.
image52

Forever21.

image51

Jag har hittat en hemsida med såååå jääääkla snygga kläder!! Eller, jag har fått ett tips. Dom har riktigt riktigt snygga kläder och det är sjukt billigt dessutom. Det kan inte bli bättre... Ett litet S T O R T problem bara. Dom finns i USA och skickar inte till Sverige. Så sorgligt så jag vill gråta. Hade jag kunnat så skulle jag fan skickat in en beställning på en massa fina saker nu på en gång. Kolla bara på dom här godbitarna ovan. Jag vill ha allihop!!!!!

www.forever21.com

Bröllopet!

Bröllopet igår var... Outstanding! Helt fantastiskt. Så jäkla häftigt! Jag ville aldrig gå hem... :) Jag och Linda stannade ända till 02.30. Alexandra gick tidigare.

Ganska annorlunda jämfört med ett svenskt bröllop... Så avslappnat. Så mycket dans (Och häftig dans, jag vill också kunna dansa sådär). Så mycket folk (350 pers). Så mycket fest. Det var en upplevelse, absolut! Oj, vad det måste ha kostat. Men som dom sa: Once in a lifetime. Jag vill också ha ett sånt där bröllop!

Vi var dom enda med paket. Hehe. Och ett stort sådant hade vi också. Man ger tydligen alltid ett kuvert med pengar så alla hade det som present. Men hur ska vi veta!? :) Tänk vad mycket pengar dom får... Men det är dom värda.

Här kommer lite bilder från bröllopet!